Nieuws

Chinatown Den Haag


Chinatown Den Haag is een gebied in het centrum van Den Haag grenzend aan het winkelcentrum Grote Marktstraat en ligt ruwweg tussen de Lutherse Burgwal, Grote Marktstraat, Spui en de Bierkade.
De Wagenstraat en de Gedempte Burgwal zijn de belangrijkste straten in deze interessante, veelkleurige en multiculturele wijk.
Het Haagse Chinatown is nog niet zo heel lang geleden ontstaan, van oorsprong een Joodse wijk, waar een relatief gering aantal Chinezen was gevestigd, is de wijk pas na de tweede wereldoorlog zijn Chinese karakter gaan vertonen. Het gebied vertoonde toen echter veel leegstand, was onaantrekkelijk en verpauperde.
Pas in de zeventiger jaren werd de wijk door de gemeente Den Haag opgeknapt en mede door de nabijheid van het drukke winkelcentrum aan de Grote Marktstraat, kwam de wijk tot bloei en vestigden er zich talloze Chinese middenstanders met kleinschalige bedrijfjes, zoals restaurantjes, kapperszaken en kruidenwinkeltjes.
De kruidenwinkeltjes en kapperszaken breidden hun activiteiten met mogelijkheden voor acupunctuur, Chinese massage en voetmassage. Vooral de voetmassage was een schot in de roos, gezien de belangstelling hiervoor van het winkelende publiek. Na een paar uur lopen en winkelen is het heerlijk om je voeten te laten verwennen met een heet kruidenbad en een ontspannende massage.
Waar aanvankelijk de massagebehandelingen als een ‘bijproduct’ van Chinese kapsalons en kruidenwinkeltjes werden beschouwd, ontstonden de laatste jaren al spoedig Chinese massagesalons, niet alleen voor massagebehandelingen, maar ook voor manicure en pedicure.
Sommige van deze Chinese massagesalons hebben zich ontwikkeld tot heuse Beauty en Wellness centra.
Dat in sommige van deze massagesalons illegale seksuele dienstverleningen hebben plaatsgevonden kan niet meer worden ontkend. De strenge controles van de afgelopen jaren hebben dit bewezen.
Een aantal Chinese massagesalons is dan ook tijdelijk en in een enkel geval zelfs voor goed op last van de overheid gesloten.
De gemeente Den Haag heeft aan de ongebreidelde groei van het aantal massagesalons in het Haagse Chinatown een eind gemaakt door het bestemmingsplan te wijzigen.
In deze wijk kan zich momenteel geen massagesalon of beautysalon meer vestigen, zonder dat daarvoor speciaal een vergunning is aangevraagd.
Niettemin is er nog een ruime keus in deze mooie wijk aan Chinese massagesalons en Beautysalons, u vindt de locaties op onderstaand kaartje, waar tevens de parkeergarages zijn aangegeven.
Maar ook als u niet bent geïnteresseerd in een Chinese massage, dan nog is het Haagse Chinatown de moeite van het bekijken waard.
Overigens ligt deze wijk op loopafstand van zowel Station Hollands Spoor als Station Den Haag Centraal en zijn er ook goede tramverbindingen.

chinese-poort

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.