Nieuws

Dwangsom voor massagesalon


Voor het eerst heeft de rechter een uitspraak gedaan over een illegale seksinrichting in de gemeente Haarlemmermeer.
Zodra opnieuw wordt geconstateerd dat bij Diamant Massage in Hoofddorp seksuele handelingen worden verricht, zal deze Hoofddorpse massagesalon een dwangsom van 10.000 euro moeten betalen. Dat heeft de rechtbank Noord-Holland bepaald.
De uitspraak betekent een juridische overwinning voor de gemeente Haarlemmermeer. Burgemeester Theo Weterings had de massagsalon reeds een last onder dwangsom opgelegd. In de massagesalon werden tegen betaling seksuele handelingen verricht. Daarvoor is echter een vergunning vereist, de massagesalon beschikt daar niet over en handelt dus in strijd met de wet. Men dient hier de seksuele dienstverleningen dan ook te staken.
Thaise massagesalon Diamant was het niet eens met het besluit van de burgemeester en heeft er bezwaar tegen gemaakt, dat vervolgens ongegrond is verklaard.
De gang naar de rechter van de eigenaar heeft uiteindelijk de steun van de rechter voor het besluit van de burgemeester opgeleverd.
Het besluit van de burgemeester is gebaseerd op twee processen-verbaal van de politie, op advertenties en op berichten op internet, o.a. hookers.nl
Bij een verkeerscontrole is ook verklaard dat de condooms en lingerie die een agent in de auto zag liggen, bedoeld zijn voor het personeel van het bedrijf. Ook zijn er belastende verklaringen afgelegd door mensen die op het moment van de controle aanwezig waren in de massagesalon.
Het bedrijf heeft ook advertenties geplaatst in de rubriek “Erotiek” in dagblad De Telegraaf, daarnaast zijn er ook veel recensies op internetforums gevonden, waaruitt blijkt dat de klanten van de massagesalon er voor uiteenlopende seksuele diensten terecht kunnen.
De eigenaar van Diamant ontkent dit en houdt vol dat alleen Thaise traditionele massages worden gegeven.
De rechtbank is het dus met de burgemeester eens. De burgemeester mag uitgaan van de juistheid van een proces-verbaal van de politie. Het bedrijf heeft niet aangetoond dat de verklaringen van de politieagenten onjuist zijn. Ook vindt de rechter dat de massagesalon met een advertentie in de rubriek ‘Erotiek’ in De Telegraaf klandizie kan verwachten die uit is op erotiek. De burgemeester heeft dat terecht als belangrijke aanwijzing gezien, vindt de rechter. Hetzelfde geldt ook voor de recensies op internet.
Burgemeester Theo Weterings is tevreden over de uitspraak: “De rechter zet het signaal dat wij willen afgeven extra kracht bij. Dat signaal is: in Haarlemmermeer worden geen illegale seksinrichtingen getolereerd. We leggen forse dwangsommen op en controleren veelvuldig.’’
Tegen de gerechtelijke uitspraak is hoger beroep mogelijk bij de Raad van State.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.