Nieuws

Chinese Massagesalons in Rijswijk gesloten


chinese massage rijswijkVan de 4 Chinese massagesalons in Rijswijk, een buurgemeente van Den Haag, is er momenteel nog slechts één geopend.
1 massagesalon heeft voorgoed haar deuren gesloten en de 2 anderen moeten voor een half jaar dicht.
Het is nog maar de vraag of de enige nog overgebleven massagesalon nog lang geopend blijft.
Dit is het gevolg van het nieuwe beleid dat de gemeente Rijswijk sinds een half jaar voert t.a.v. de mogelijke overloop van Chinese Massagesalons vanuit Den Haag.
Sinds 1 januari wordt in Rijswijk samengewerkt met de gemeente Den Haag en gebruik gemaakt van de expertise van een speciaal team uit Den Haag, dat zijn interventieteam met liefst 5 man heeft uitgebreid.
De twee gemeenten willen van elkaars expertise gebruik maken om de “problematiek” rondom de massagesalons aan te pakken.
Volgens een voorlichter van de gemeente Rijswijk zijn er voorbeelden van mensenhandel en uitbuiting in deze branche, maar tot nu toe heeft men dit niet hard kunnen maken.
Zowel de gemeente Rijswijk als de gemeente Den Haag spreken over ‘massagesalons’ maar vermijden doelbewust de term ‘Chinese massagesalon”, terwijl algemeen bekend is dat de invallen en controle’s zich vrijwel uitsluitend richten op Chinese massagesalons.
Opvallend is wel dat de Thaise massagesalons in deze regio kennelijk ongemoeid worden gelaten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.