Nieuws

Massagesalons moeten sluiten


Steeds meer Chinese Massagesalons in Den Haag, maar ook in Utrecht en Amsterdam, worden gedwongen hun deuren te sluiten.
Het aantal nieuw geopende Chinese massagesalons is de laatste jaren explosief gestegen, vooral in de grote steden.
Alleen al aan de Rijswijkseweg in Den Haag, waar zich al een aantal Thaise massagesalons bevonden, zijn er liefst 7 Chinese massagesalons bij gekomen.
Ook in het centrum van Den Haag in de Wagenstraat, ook wel het Haagse Chinatown genoemd, is er een ongebreidelde toename van het aantal massagesalons.
De gemeente Den Haag bij monde van burgemeester van Aartsen zag dit met lede ogen aan, temeer omdat er ernstige vermoedens bestonden dat in diverse Chinese massagesalons illegale prostitutie zou plaats vinden, al dan niet gepaard gaande met mensenhandel. De salons beschikken over het algemeen niet over een vergunning, die het verlenen van seksuele diensten toe staat.
In principe kon er tot nu toe weinig of niets gedaan worden tegen een nieuwe vestiging in een bestaand winkelpand, omdat voor deze branche geen speciale vergunning is vereist.
Om dit soort nieuwe vestigingen in de toekomst tegen te gaan, is er een nieuw concept bestemmingsplan ingediend voor bepaalde wijken in Den Haag.
Daarnaast vinden er tegenwoordig verscherpte controles en invalacties plaats, waarbij de politie wordt bijgestaan door medewerkers van het NFI.
De Chinese massagesalons worden met behulp van de z.g. “spermalamp” onderzocht op sporen die kunnen duiden op illegale seksuele dienstverlening.
Tot nu toe zijn er op deze wijze reeds 15 Chinese massagesalons in Den Haag betrapt en worden gedwongen hun bedrijf voor minimaal een half jaar te sluiten.
Volgens burgemeester van Aartsen zullen álle Chinese, Thaise en Beautysalons met enige regelmaat worden gecontroleerd.
Op deze wijze wil hij een eind maken aan de ongewenste groei en overlast van Chinese massagesalons in Den Haag.

Ook in Amsterdam en Utrecht vinden verscherpte controles plaats, in Amsterdam werden tot nu toe 5 salons gesloten en in Utrecht 4.
Niettemin worden er nog regelmatig nieuwe Chinese massagesalons geopend in goedkope huurpanden.
Deze trend zal zich waarschijnlijk nog wel even doorzetten, zolang er vraag is naar deze betrekkelijk goedkope massages.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.