Nieuws

Weer massagesalons gesloten!


massagesalon gesloten

Minstens 9 massagesalons moeten sluiten omdat ze volgens de gemeente Amsterdam seksuele diensten aanbieden.
Op deze manier wil de stad een einde maken aan deze vorm van illegale prostitutie, in de volksmond ook wel ‘Happy Ending’ genoemd.
Maar het is dweilen met de kraan open, telkens worden weer nieuwe zaken geopend.

 

 

Anders dan in Den Haag is het in Amsterdam toegestaan om in een willekeurig winkelpand een massage of beautysalon te beginnen, vakdiploma’s zijn voor deze branche niet vereist.

Volgens een woordvoerder van Eberhard van der Laan werden bij een controleactie onder Aziatische massagesalons in anderhalve maand bij twaalf van de dertien onderzochte salons spermasporen aangetroffen. De meeste van die salons zijn gevestigd in de stadsdelen Oost, Centrum en Zuid.
De spermasporen zijn af te lezen met behulp van lampen met uv-licht, ook wel ‘spermalamp’ genoemd.

Van der Laan heeft besloten dat negen massagesalons, waarvan de rapportage is afgerond, moeten sluiten.
Zes salons (zie ons eerdere bericht) hebben dit inderdaad gedaan, drie salons nog niet. Ze zijn het niet eens met het besluit en hebben een juridische procedure aangespannen.
In afwachting daarvan kunnen ze open blijven. Over de drie salons waarvan het rapport nog niet af is, moet de burgemeester nog een besluit nemen. ‘Maar het gaat om vergelijkbare situaties,’ aldus de woordvoerder.

De aanpak van misstanden in massagesalons is een van de speerpunten in het beleid van de gemeente Amsterdam (evenals in Den Haag en Utrecht).
Niet alleen om illegale prostitutie te weren maar ook vanwege de oneerlijke concurrentie ten opzichte van vergunde seksbedrijven.
‘We moeten uitbuiting en mensenhandel voorkomen. Het is niet de bedoeling dat de dames die we verdrijven uit de raamprostitutie zich vestigen in de massagesalons,’ aldus de woordvoerder.

 

Er komen echter telkens massagesalons bij, vandaar dat de aanpak een langdurige en tijdrovende kwestie blijkt te zijn.
Volgens de gemeente zijn er zo’n 130 zaken in de stad.(zie overzichtskaart)
De massagesalons worden al jaren in de gaten gehouden. Een paar keer per jaar worden grote controles gehouden waarbij een bataljon aan handhavers wordt ingezet om salons door te lichten. Daarbij gaat het niet alleen om nieuwe zaken, maar ook om hercontroles.

‘Bij overtredingen worden salons in principe voor onbepaalde tijd gesloten’. ‘Daarna kunnen eigenaren in gesprek met de gemeente. Als zij hard kunnen maken dat prostitutie niet meer voorkomt, dan kunnen ze mogelijk weer open.’ aldus de woordvoerder

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.