Nieuws

Massagesalons in Düsseldorf


Chinese en Thaise massagesalons in het Duitse Düsseldorf, een stad met bijna 600.000 inwoners, zijn tegenwoordig erg populair.
Het aantal ‘Massageladen’, zoals de Duitsers de massagesalons meestal noemen is de laatste jaren behoorlijk toegenomen, vooral het aantal Chinese salons.
Veel van deze Chinese massagesalons adverteren met TCM (Traditionelle Chinesische Medizin) en de daartoe behorende Tuina massage, maar in werkelijkheid zijn de aangeboden behandelingen meestal niet meer dan een ontspanningsmassage of sportmassage en wordt er dikwijls gehengeld naar ‘extra’ diensten.
Opvallend is overigens dat in Duitsland TCM en Tuina in de meeste gevallen wordt aangeboden door autochtone masseuses en masseurs en zelden door iemand van Chinese afkomst.
Naast de massages worden dikwijls ook allerlei ‘wellnessbehandelingen’ aangeboden zoals gezichtsmassage, manicure en voetverzorging.
Evenals in Nederland worden met name de Chinese massagesalons in Düsseldorf streng en regelmatig gecontroleerd op illegale aktiviteiten.
De Thaise massagesalons in Düsseldorf zijn in het algemeen wat luxer, hygiënischer en sfeervoller ingericht dan de Chinese.
Het gaat meestal om traditionele Thaise massages die worden verzorgd door Thaise masseuses met een goede opleiding en redelijk ervaren.
Het kaartje beneden geeft een overzicht van de meest bekende massagesalons in Düsseldorf.
De rode markers geven de Chinese massagesalons aan en de groene markers de Thaise massagesalons.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.