Nieuws

Massageboulevard Amsterdamsestraatweg


Aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht vindt je tegenwoordig net zoals aan de Rijswijkseweg in Den Haag opvallend veel Chinese Massagesalons, momenteel 12, waarvan er 2 tijdelijk zijn gesloten. Daarom wordt deze straat tegenwoordig ook wel ‘Massageboulevard’genoemd.
De doorgaans kleinschalige dienstverlenende bedrijfjes passen goed in het beeld, waar het winkelbestand rijk is aan buitenlandse bakkers, supermarktjes, groentewinkeltjes en kapperszaken in een multiculturele omgeving.
De Amsterdamsestraatweg, ook wel ‘straatweg’ genoemd is een rechte lange straat die begint vanaf de wijk Pijlsweerd en verder door loopt via de wijk Ondiep en Zuilen richting Amsterdam.
De lengte van deze oorspronkelijke uitvalsweg naar Amsterdam bedraagt wel 5 kilometer en heeft op elke plek wel zijn eigen gezicht.
Een unieke mix van speciaalzaken die je nergens anders tegenkomt, diverse supermarkten, specialiteitenwinkels gericht op vele culturen, schoonheidssalons, de bekende grote winkels, de bakker, de slager en verschillende soorten horecabedrijfjes, totaal zo’n 300.
Vooral in de laatste jaren hebben zich hier dus ook Chinese Massagesalons, sommige met faciliteiten als haarverzorging, manicure, pedicure enz.
De laatste maanden echter is er veel ophef ontstaan over vermeende illegale activiteiten in deze salons, zoals prostitutie.
Een aantal Utrechtse studenten van de School voor Journalistiek gingen enige tijd geleden met een verborgen camera op pad langs Chinese massagesalons en vroegen of er een H.E. (Happy End) mogelijk was.
De bevestiging op deze vraag werd door de camera vastgelegd en in het nieuws gebracht. Dit bracht nogal wat deining teweeg in de Utrechtse gemeenteraad, koren op de molen van Mirjam Bikker (C.U.) die al eerder aan de bel had getrokken over mogelijke illegale activiteiten in Chinese Massagesalons en Beautysalons.
Burgemeester Wolfsen zette z.g. “mistery guests” in om aan hard bewijs te komen, met het gevolg dat een aantal Chinese Massagesalons voor een periode van 6 maanden hun deuren moesten sluiten.
Soortgelijke acties hadden ook al plaats gevonden in Den Haag en Amsterdam, zij het dat in die steden gebruik werd gemaakt van de z.g. ‘spermalamp’.
Je zou kunnen zeggen dat het past in het beleid van de overheden in de grote steden om de toename van het aantal Chinese massagesalons in te dammen.
Jammergenoeg worden de salons aan de Amsterdamsestraatweg door de media en overheid daardoor in een kwaad daglicht gesteld, wat in de meeste gevallen geheel ten onrechte is.

Amsterdamsestraatweg

De Amsterdamsestraatweg in Utrecht

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.