Nieuws

Massageboulevard Rijswijkseweg


Aan de Rijswijkseweg in Den Haag en aansluitend de Haagweg in Rijswijk bevinden zich tegenwoordig 13 Chinese en Thaise massagesalons.
Evenals de Amsterdamsestraatweg in Utrecht wordt dit gebied soms ook de ‘Massageboulevard’ genoemd.
De Rijswijkseweg loopt vanaf het Rijswijkse Plein in Den Haag en gaat in Rijswijk over in de Haagweg. Vroeger was dit een belangrijke uitvalsweg in de richtingen Utrecht en Rotterdam, maar is tegenwoordig nog steeds goed bereikbaar van buiten de stad.
De laatste jaren hebben zich hier in leegstaande winkeltjes en bedrijfjes een groot aantal Chinese en Thaise massagesalons gevestigd, die je gezien het karakter van deze bedrijfjes eerder in de binnenstad zou verwachten.
Over het algemeen zijn deze massagesalons kleinschalig, met gemiddeld 3 of 4 masseuses van Chinese of Thaise oorsprong in dienst.
Er is langs of rond de Rijswijkseweg meestal voldoende (onbetaalde) parkeergelegenheid te vinden.
De explosieve groei van met name het aantal Chinese massagesalons is de gemeente Den Haag bij monde van burgemeester van Aartsen een doorn in het oog, vooral omdat er aanwijzingen zijn dat in sommige massagesalons illegaal seksuele diensten worden aangeboden.
Waar het vroeger mogelijk was om zonder vestigingsvergunning een massagesalon te starten heeft de gemeente Den Haag hier nu een stokje voor gestoken, door voor sommige wijken het bestemmingsplan te wijzigen.
Dit houdt in dat er momenteel aan de Rijswijkseweg géén massage of beautysalons mogen worden gevestigd, tenzij hier expliciet een vergunning voor wordt afgegeven.
Daarnaast worden er regelmatig controles uitgevoerd met behulp van het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) die de massagesalons doorzoeken op spermasporen.
Het heeft er toe geleid dat er momenteel 6 massagesalons aan de Rijswijkseweg op last van de gemeente voor een half jaar hun deuren hebben moeten sluiten.
Door dit beleid zijn er van de oorspronkelijke 19 massagesalons aan deze straat er nu nog 13 over.
Een aantal van de gesloten massagesalons hebben zich nu gevestigd in naburige gemeentes zoals Rijswijk en Voorburg.

Nieuwe Vlinder

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.